74 kvadrat

söndag, juli 09, 2006

Köksbyggnad

Så var det då äntligen dags! Köket skulle byggas! Åsa och Micke kom till Lund för att bistå med hjälp, egentligen en återbetalning eftersom vi hjälpte dom att bygga kök för några månader sedan.
Till en början gick det väldigt bra, Per och Micke borrade, skruvade och slet för att få upp väggskåpen och för att sätta bänkskåpen på plats. Nästan alla skåp var ihopbyggda sen dagen innan så det var bara att slänga upp dem på väggen :)






Åsa hjälpte till genom att stå på balkongen och prata i mobiltelefon :)



När det sen kom till att lägga bänkskivorna på plats så uppstod vårt första problem. Skivorna kommer inpackade i plast, kartong och små spånskivor som är tänkta att skydda. De här spånskivorna var alldeles gröna av mögel och på vissa ställen hade möglet gått in i skivan. Dessutom var diskhon tillbucklad så det var bara att ringa ikea och de var givetvis tillmötesgående.

När vi ändå bestämde oss för att lägga skivorna på plats för att se hur det skulle se ut visade sig det andra problemet. Den andra bänkskivan var tunnare än skiva ett vilket resulterade i en nivåskillnad på 4 millimeter. Nytt försök att få tag i ikea men eftersom klockan var över sex hade de givetvis gått hem för dagen.

Söndagen var det åter dags att försöka få tag i ikea och även den här gången var det givetvis inga problem att reklamera och vi fick till och med tillåtelse att använda oss av den så länge... känns ju inte aktuellt för vår del. Det tråkiga är ju att det tar 3-4 veckor innan vi får våra nya bänkskivor så just nu har arbetet med köket avstannat. Men så här ser det ut nu...






Nu väntar arbete med kommandocentral och sovrum i stället. Dessutom ska ju taket få sin sänkning fullbordad med hjälp av gipsplattor och den överflödiga ytterdörren ska isoleras.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home