74 kvadrat

torsdag, juni 22, 2006

Rivningen, tippen och tapetborttagning...

Den fjärde juni började vi rivningsdelen av renoveringen. Prioritet ett var köket och garderoberna i sovrummet. Klockan nio på söndagsmorgonen började Sven (Maries pappa) att dra, slå och banka och de stackars grannarna måste ha svurit i sina sängar, men ner kom skåpen. Och detta är resultatet, en stor hög med skräp i vardagsrummet och kala väggar i köket. Vi tackar pappa Sven för hjälpen med detta, och med allt annat också för den delen. Utan honom hade det inte blivit någon renovering alls.


Jesper anslöt senare under dagen och knackade ner allt kakel i köket och lilla toaletten och hjälpte Per och pappa Sven att dra bort mattorna i köket, kommandocentral och hallarna (nej, vi hade inte tänkt behålla den yviga, gröna heltäckningsmattan i stora hallen...). Tack Jesper för assistansen! Du är härmed utsedd till der Kakelknacker.



Även garderoberna i sovrummet gick mot sitt slut denna söndag och hamnade som en hög på golvet. Lite nervösa var vi när högen helt plötsligt bestod av vårt nyinköpta kakel till badrummet tillsammans med gamla garderobsbräder, men vi tror (hoppas) att vi inte har slängt något väsentligt.




Tapeterna har varit ett kapitel för sig själv. Vi som trodde att vi skulle klara av att dra ner tapeterna på en helg fick ångra (ånga?) det uttalandet många gånger. Två veckor tog det innan vi hade nått en acceptabel nivå och kunde dra av den sista stora tapetbiten, men vi hittar fortfarande tapetbitar som verkar ha gömt sig när man var där senast.




På klämdagen mellan söndagen och nationaldagen bar det av till tippen med allt skräp. Vi hyrde en bil från Folkes biluthyrning och lastade två omgångar med allt skräp vi hade lyckats dra ner under söndgen. Mellan omgång ett och två hann vi besöka ett nytt danskt byggvaruhus som öppnat vid Nova i Lund, ÅK ALDRIG DIT!!! De var så oerhört otrevliga och icke-service-minded. Dessutom kunde de inte ett skvatt om att bygga saker. Vi åkte i stället till Silvan och köpte diverse murbruks-saker, sandpapper, slipklossar, sandspackel och en toastol.



Väl tillbaka i lägenheten efter andra omgången till tippen fortsatte tapetnedtagning och murning av de hål som uppstått i rivningen. Sen kom Eva med välbehövlig lunch som intogs med stor aptit, vi tackar så mycket för det!



Den tioende juni kom Maries mamma Monica på besök tillsammans med Maries brorson Oskar. Han blev den som fick inviga sovrummet eftersom han sov som en liten gris när de kom. Efter en stunds väckningsförsök gick vi till kiosken och mamma Monica bjöd på glass som intogs i föreningens fantastiska trädgård. Tack för det mamma Monica!



Bilden nedanför visar de olika färgprover som inhandlades för att vi skulle kunna bestämma oss för vilken färg vi ska välja till väggarna. Det blev nummer två från vänster.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home