74 kvadrat

torsdag, juli 06, 2006

Rörmokare, golvslipare och murare.

Det senaste som har hänt i lägenheten är följande. Vi fick organisera alla saker i kommandocentralen eftersom sovrummet och vardagsrummet var tvunget att vara tömda när golvsliparna skulle komma. Så innan köket kom såg det ut så här i kommandocentralen:



Rörmokarna har också infunnit sig i veckan och plomberat kranarna och avloppet som fanns i sovrummet, flyttat golvbrunnen i badrummet, plockat bort vask, dusch och toalett i badrummet samt dragit nya rör i köket eftersom vår nya kran ska komma från under diskbänken och inte som tidigare direkt från väggen. Nu måste vi alltså gå på den lilla toaletten vid behov, man får backa in och gå ut och man kan inte ändra riktning på halva vägen för då fastnar man med knäna i vattenlåset på vasken.









Efter att rörmokarna var klara så fick Per i uppgift att mura igen det gigantiska hålet i köket eftersom vi planerar att bygga köket nu i helgen.





I onsdags kom golvsliparna och fixade till parkettgolven i sovrummet och vardagsrummet. Första bilden är tagen precis efter slipningen och den andra är efter första lackningen. Golvet har efter detta blivit lackat ännu en gång och är fantastiskt fint, det är som ett helt nytt golv och vi planerar att lägga ut heltäckningsmattor så att de inte blir repiga igen... Å andra sidan kan det ju vara roligt att faktiskt se de fina golven så vi tror att vi struntar i det.



Bilder från köksbygget kommer förhoppningsvis i helgen. Åsa och Micke kommer och hjälper oss idag, så håll tummarna för att vi ska hinna med allt.

Marie har varit en tur till IKEA för att köpa plast som ska läggas under golvet i kommandocentralen och hallarna, Ingela bistod med skjuts och vi tackar henne för det och för all choklad, Red Bull och plastpåsar som hon har levererat. På IKEA inhandlades även flyttkartonger eftersom det är dags att påbörja nerpackningen av den lilla lägenheten. Fast vi kommer med all sannolikhet behöva måååånga fler lådor, har vi verkligen så mycket sk-t?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home