74 kvadrat

onsdag, juni 14, 2006

Lördag 27 maj - Köket del 2

Och visst var vi tillbaka på IKEA, halv tio på lördagsmorgonen stod vi och knuffades med ett fåtal andra. När IKEA släppte in oss i foajen tio i tio var det knökfullt och när de äntligen fick igång rulltrappan så sprang vi genom halva IKEA, fintade bort han som var före oss och lyckades smita före ytterligare en som hade lyckats hitta en något snabbare väg. Så som nummer två framme vid köks-disken kunde vi äntligen få beställa vårt kök. Det tog en och halv timme, trots att vi var väl förberedda och hade ritat upp köket hemma först. Men det skulle diskuteras passbitar, täcksidor och bänkskivor... Vi är experter på olika köksmått nu. När vi sen kom fram till beställningsdisken (trodde ni att det var samma disk- nänä, helt olika) låg vi 2000 kronor från att komma över en 10 000-kronorsgräns, så vi försökte fylla på med besticklådor, belysning och köksbord. Till slut var vi 3,50 ifrån och det kunde snål-IKEA bjuda på... hemskt generöst.

Sen blev det inhandling av golv. Vi åkte till Golvpoolen när klockan var nästan halv tre och hittade direkt vårt drömgolv... ett mörkt trägolv i svartek... som låg alldeles för mycket över budget egentligen, men okej då, vi struntar i att kakla den lilla toaletten :)

Ut med sätena ur den lånade bilen (tack för det Åsa och Micke!) och in med vårt fina golv, hem till Lund och lasta av. Sen blev det blixvisit till Silvan för att kolla färg och prata med expert, trodde vi. Hon var mest negativ och otrevlig. Jaja, vi fick i alla fall beställa vårt kök och handlat hall- och köksgolv. Ett litet steg på vägen...

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home